Outbreak
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Szósta tura Przedjutrza- "Mój imperializm".

5 posters

Go down

Szósta tura Przedjutrza- "Mój imperializm". Empty Szósta tura Przedjutrza- "Mój imperializm".

Pisanie by d'Auxpierre Sro Mar 09, 2016 12:25 am

II kwartał 2017 roku.

Szósta tura Przedjutrza- "Mój imperializm". R7EI3uj

Szósta tura Przedjutrza- "Mój imperializm". YHaTuSk

*Część azjatyckich państw zakłada Unię Czerwoną, sojusz obronny wymierzony przeciwko Indiom.
*Wirus się rozrasta
*Ciąg dalszy wojen w Europie
*Wydalenie Indii ze Wspólnoty Narodów
*Państwa Skandynawii, poza Danią, zakładają własną Unię Północną.
*Niemcy rosną w potęgę
*Włosi, po licznych i druzgocących porażkach w walce z Francją poddają się
*Francuzi zajmują większość Piemontu.
*Pod koniec półrocza założono także Unię Nadbałtycką, która zrzesza Litwę, Łotwę i Estonię.
*W związku z sukcesami Francji, po jej stronie staje także Maroko, które wyrusza na Hiszpanię.
*Zirytowane bezradnością NATO, państwo Turków wyrusza na Grecję, która tym samym staje po stronie Wyszehradu. Tym sposobem konflikt lokalny przerodził się w ogólnoświatowy- objął Afrykę, Europę i Azję.
*Wybucha Trzecia Wojna Światowa.
*Niemcy potajemnie starają się zawiązać kolejne sojusze, tak samo czynią ich przeciwnicy. W Europie działają cztery duże stronnictwa- Zieloni (Bałtowie), Pomarańczowi (Skandynawia), Niebiescy (Niderlandczycy) i Czerwoni (Centralni)
___
Szacowana ilość zarażonych wirusem: 10% populacji
Szacowana ilość zmarłych zarażonych: 3% populacji
Stan wirusa: Wykryty. Groźny.
___
Informacje o wirusie:
Przenoszą go ludzie, łatwo rozprzestrzenia się poprzez ruch lotniczy. Doskonale aklimatyzuje się do wodnego środowiska. Po 3-6 miesiącach powoduje silne krwotoki wewnętrzne, często powodujące zgon. Dobrze rozwija się w wilgotnym klimacie. Zaraża zwierzęta.
__
Wzór formułki:
Kod:
[b]Nazwa państwa:[/b]
[b]Akcje militarne:[/b]
[b]Akcje porządkowe:[/b]
[b]Akcje polityczne:[/b]
[b]Akcje ekonomiczne:[/b]
__
Stan państw:

Szósta tura Przedjutrza- "Mój imperializm". NhpUnuF Arabia Abbasidów - Kwestor
Siła militarna: 38/100; 5 oddziały; +2 oddziały.
Stabilność struktury kraju: 20/100; +3 od zmiany zarządu w Katarze.
Zadowolenie obywateli: 16/100; -4 (-2 przez 2 tury) za podniesienie podatków.
Stan zdrowia obywateli: 28/100
Gospodarka krajowa: 44/100; -8 od rekrutacji, +3 od sprzedaży gazu. +4 od podatku.
Przygotowanie na epidemię: 0/100
Postrzeganie na scenie światowej: Przeciętne;
(Gracz nieobecny)

Szósta tura Przedjutrza- "Mój imperializm". TzUxE9q Indie - d'Auxpierre
Siła militarna: 43/100; 13 oddziałów; +2 od musztry, +1 od wymiany sztabu, +3 od ulepszania lotnictwa i marynarki, +1 od ćwiczeń.
Zadowolenie obywateli: 25/100; +2 od festynów, -10 od nacjonalizmu. +3 od braku poborów, +2 od obiektywności, -8 za terror. +5 za obniżenie podatków (+3 przez 3 tury).
Stan zdrowia obywateli: 33/100; +5 od rozwoju.
Stabilność struktury kraju: 22/100; -10 od aneksji. +5 od propagandy, +3 od tłumienia zamieszek. +7 za pogrom wśród opozycji. -3 za nacisk finansowy.
Gospodarka krajowa: 43/100; +1, +5, -8 od rekrutacji, -3 od militariów. +6 od nacisku finansowego na podbitych. -8 za rozwój lecznictwa i tłumienie zamieszek. -3 od straży morskiej. +1 od przekazania własnych pieniędzy, -3 za obniżenie podatków. +6 za obligacje (-2 przez 4 tury), +2 od uranu i żelaza, +3 od handlu, +2 od korporacji. -5 od pożyczki. +3 za rozwój szlaku.
Przygotowanie na epidemię: 13/100; +8 od bezwzględnej straży morskiej. +3 od badania plaż.
Postrzeganie na scenie światowej: Beznadzieje, ignorowanie ONZ, NATO, Wspólnoty, Azji, świata, umów międzynarodowych.

Szósta tura Przedjutrza- "Mój imperializm". Y7NORZf Iran - Hellraiser
Siła militarna: 46/100; 5 oddziałów; +3 od ćwiczeń z Irakiem.
Stabilność struktury kraju: 43/100; +5 od patroli.
Zadowolenie obywateli: 26/100; +2 od praw Kurdów.
Stan zdrowia obywateli: 47/100;  +5 od rozwoju szpitalnictwa. +3 od czerwonego półksiężyca.
Gospodarka krajowa: 31/100; +2, -3 za patrole. +2 od kurdyjskich sklepów. +2 od Afganistanu (handel). -3 (-3 przez turę) za rozwój medycyny. -3 (-3 przez turę) za dołączenie Iranu do internetu >efekt za turę.
Przygotowanie na epidemię: 13/100; +5 od patroli.
Postrzeganie na scenie światowej: Przeciętne;
Auto na gaz ziemny- 100% (+5 do gospodarki)

Szósta tura Przedjutrza- "Mój imperializm". Hup8Gro Rosja - Raciatek
Siła militarna: 46/100; 14 oddziałów;
Stabilność struktury kraju: 33/100;
Zadowolenie obywateli: 38/100; (+2 przez turę), -1,
Stan zdrowia obywateli: 49/100; +5 od służb medycznych. +4 od turnieju.
Gospodarka krajowa: 27/100; +4 przez turę, +2 od SI, +3 od odcinania kuponów, +2 od drewna, USA kupuje od was część ropy, jednak dalej ma umowy z Arabią (+2)
Przygotowanie na epidemię: 6/100; +2 od pouczania obywateli.
Postrzeganie na scenie światowej: Dobre,
Roboty bojowe- 100% (+5 do siły militarnej, +1 oddział)
Russia can dig into space- 45%
Konferencja skutkuje tym, że wiele krajów podnosi zabezpieczenia.

Szósta tura Przedjutrza- "Mój imperializm". AxXaAh3 Islandia - Manunit
Siła militarna: 10/100; 2 oddziały;
Stabilność struktury kraju: 29/100; +4 od patroli.
Zadowolenie obywateli: 36/100; -4 od podatku (-2 przez 3 tury)
Stan zdrowia obywateli: 30/100;
Gospodarka krajowa: 24/100; -3 od patroli. +3 od podatków. +2 od Polaków ze Szczecina. +4 od handlu, owiec itp.
Przygotowanie na epidemię: 13/100; +6 od patroli. +4 od Borneo i +3 od polemiki.
Postrzeganie na scenie światowej: Dość dobre
Dania odrzuca. Niemcy proponują wam, że w zamian za dołączenie do wojny po ich stronie po zajęciu Danii przekażą wam Grenlandię.
Odkrywacie trójsiarczek nietolerancji. Groźny pierwiastek!

Szósta tura Przedjutrza- "Mój imperializm". GWL4Nbe Kolumbia - Detoxicone
Siła militarna: 26/100; 6 oddziałów;
Stabilność struktury kraju: 21/100; +6 od sprawdzania imigrantów. -2 od ułaskawienia. +3 od nadzoru zabaw.
Zadowolenie obywateli: 45/100; +7 od ułaskawienia. +5 od rozpusty.
Stan zdrowia obywateli: 11/100; -7 od rozpowszechniania narkomanii.
Gospodarka krajowa: 25/100; -4 od patroli. +3 od narkotyków. -5 za inwestycję w narkotyki (+2 przez 4 tury), +2 od handlu. -5 (+2 przez 3 tury) za udzielone pożyczki.
Przygotowanie na epidemię: 8/100; +8 od patroli morskich.
Postrzeganie na scenie światowej: Przeciętne; scena międzynarodowa zajęta jest wojną w Europie, nie reaguje na przewrót w Kolumbii.

Ochotnicza służba wojskowa spowodowała, że w razie potrzeby obrony kraju możecie zarządzić pobór- 2 dodatkowe oddziały.
Międzynarodowy miesięcznik "Newskiller" okrzyknął Kolumbię najszczęśliwszym państwem obu Ameryk.
Część Baronów sugeruje, że warto zainwestować w służbę zdrowia. Wielu jednak sprzeciwia się i twierdzi, że pieniądze powinny pozostać w rękach władzy.
Nikaragua wnosi do Organizacji Narodów o przyznanie jej kolumbijskich wysp San Andrés. To niewielki archipelag na Morzu Karaibskim, oddalony od Kolumbii o przeszło 700 kilometrów. Około 70 tysięcy mieszkańców.
d'Auxpierre
d'Auxpierre
Administrator

Liczba postów : 493

https://outbreak.forumpl.net

Powrót do góry Go down

Szósta tura Przedjutrza- "Mój imperializm". Empty Re: Szósta tura Przedjutrza- "Mój imperializm".

Pisanie by Manunit Sro Mar 09, 2016 4:50 pm

Nazwa państwa: Islandia
Akcje militarne: Nasza marynarka podpływa pod Danie i ostrzeliwuje większe miasta. Po tym ataku na tereny Danii wkracza jedna jednostka ze wsparciem czołgów i wozów opancerzonych. Nasze siły mają za zadanie zdobycie plaż oraz przybliżonych miast. Druga jednostka czeka na w stolicy ( naszej).
Akcje porządkowe: Witajcie drodzy obywatele naszej przewspaniałej Islandii dzisiaj ogłaszany że JAKIKOLWIEK lot do Oceani i Australii jest zakazany tak samo z drogą morską. Inwestuje 3 punkty gospodarki na rzecz badań nad lekiem.
Akcje polityczne: Zgadzamy się na układ z Niemcami.
Akcje ekonomiczne: Sprzedajemy skórę oraz wełne. Sprzedaż tego minerału co znaleźliśmy.
Manunit
Manunit

Liczba postów : 47

Powrót do góry Go down

Szósta tura Przedjutrza- "Mój imperializm". Empty Re: Szósta tura Przedjutrza- "Mój imperializm".

Pisanie by Detoxicone Sro Mar 09, 2016 5:33 pm

Nazwa państwa: Republika Kolumbii
Akcje militarne: Brak
Akcje porządkowe:
- Spór o służbę zdrowia rozstrzygnięty przez Hrabię. Postanowił on zainwestować pieniądze w leczenie obywateli. Baronom wytłumaczył, że jest to konieczny krok w obliczu zagrożenia wirusem, bez tego niedługo nie będzie tu już czym rządzić. Jak im się takie tłumaczenie nie podoba to niech się...
Akcje polityczne:
- Nikaragui przypominamy, że traktat Esguerra-Bárcenas, uznający kolumbijską władzę nad San Andrés, został podpisany przez suwerenne władze Nikaragui i muszą go teraz przestrzegać. Nie ma tak, że podpisujemy papiery a potem je unieważniamy.
- Aby przekonać ludność do nowej władzy, organizowane są konferencje prasowe, wywiady i tak dalej - ogólnie rozmowa wszelkiej maści uczonych, osób związanych ze starym systemem i ludzi przewodzących jakimś większym grupom społecznym, z obecną władzą. Zbieramy informacje na temat ich oczekiwań i zapewniamy, że wszystko rozpatrzymy.
Akcje ekonomiczne:
- Sprzedajemy szmaragdy i ropę naftową. Mamy tego sporo.
- Uruchamiamy zakrojony na szeroką skalę eksport używek na świat. Nie zważając na prawa obowiązujące w innych krajach, kupcy zawsze się znajdą.
Detoxicone
Detoxicone

Liczba postów : 33

Powrót do góry Go down

Pisanie by Hellraiser Czw Mar 10, 2016 4:12 pm

Nazwa państwa:Iran
Akcje militarne:Musztra
Akcje porządkowe:Promujemy zakup naszego samochodu, ponieważ jest ekonomiczny, idealny na irańskie drogi oraz wspiera państwowy przemysł.
Akcje polityczne:Wyrażamy zaniepokojenie agresją Islandii na Danię. Proponujemy Turkemenstanowi(jak to się pisze?) handel.
Akcje ekonomiczne: -
Hellraiser
Hellraiser

Liczba postów : 127

Powrót do góry Go down

Pisanie by d'Auxpierre Czw Mar 10, 2016 10:02 pm

Nazwa państwa: We will make India great again
Akcje militarne: Wygraliśmy to wygraliśmy, na co drążyć temat? Pozostałe oddziały najbliższy trójmiesiąc spędzają w koszarach, trenują musztrę i ćwiczą sztukę walki. W końcu ma to być "wojsko elitarne".
Akcje porządkowe: Inwestujemy judaszowe srebrniki w badania nad wirusem, do tego zakładam Ogólnoazjatyckie Stowarzyszenie Epidemiologiczne- ma ono zrzeszać najlepszych azjatyckich lub euroazjatyckich (tzn. Rosja i jej koledzy, nothing more) badaczy, którzy mieliby zająć się problemem pandemii. Ulepszam także szpitale, służbę medyczną. Obowiązkowe szczepienia osób żyjących w terenach zagrożonych i refundacje do szczepionek dla reszty kraju. Organizujemy liczne pochody patriotyczne, wydajemy drugą edycję bankietów dla snobów, z których zysk idzie na biednych, głodnych i do mojej kieszeni. Odrobina propagandy, ale nie za dużo. Promujemy patriotyzm, ewentualne próby powstań narodowowyzwoleńczych ma zniwelować niedawno założone Biuro Ochrony Narodu.
Akcje polityczne: Chiny, jesteście żałosne. Utracicie wszystkie pieniądze jakie wam pożyczyliśmy i umrzecie od embargo jeśli w ciągu dwóch tygodni nie opuścicie czerwonego układu. Te republiki, które nie dołączyły do żałosnego kółka antyindyjskiego zachęcam do dalszej współpracy z moim narodem. Wcielenie bez walki byłoby cudowne.
Akcje ekonomiczne: Handel, dużo handlu, szlak jedwabny, sprzedaż żelaza, zbieram zyski, pompuję w korporacje, obstawiam w każdym zakładzie bukmacherskim jednego Dolara Azjatyckiego na kandydata z potencjalnie najmniejszą szansą wygranej. Niech się cieszą. I lepiej zmotywują, bo Wielki Wódz nie chce się zawieść.

Ostatnio zmieniony przez d'Auxpierre dnia Pią Mar 11, 2016 7:43 pm, w całości zmieniany 1 raz
d'Auxpierre
d'Auxpierre
Administrator

Liczba postów : 493

https://outbreak.forumpl.net

Powrót do góry Go down

Pisanie by Raciatek Pią Mar 11, 2016 7:25 pm

Nazwa państwa: Rosja
Akcje militarne:
- Ludu, mój ludu... Czas ogarnąć sytuację w Azji! Najlepiej rozpocząć od roztrzaskania tych nazistowskich Indii! Wszystkie moje oddziały uderzają na Indie.
- Unio Czerwona: uderzajcie na Indie! Wesprzyjcie walkę z tymi imperialistami.
- Pakinstańczycy i inne uciemiężone ludy, uderzajcie! Armia rosyjska was dozbroi!
Akcje porządkowe:
- Uszczelniam granicę morską i lądową, ludzie w maskach i strojach zapobiegających zarażeniu mają strzec moich granic. Na lotniskach badamy stan podróżnych.
- Wyznaczam nagrodę w wysokości 10 dolarów azjatyckich za wskazanie chorego. Kasa dopiero po zweryfikowaniu więc... Bez kombinowania, bo za nieuzasadnione będą mandaty. o.
Akcje polityczne:
- Europejczycy, ja tylko uciszam Indie więc spokojnie.
Akcje ekonomiczne:
- Sprzedaż surowców.
- Ogarnianie wsi i płodów rolnych, mam nadzieję, ze się już od uzależniliśmy od importu.
Raciatek
Raciatek

Liczba postów : 79

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sponsored content

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Powrót do góry

- Similar topics

Pozwolenia na tym forum: