Trzecia tura Przedjutrza- "Outbreak".
5 posters
Strona 1 z 1
Trzecia tura Przedjutrza- "Outbreak".
III kwartał 2016 roku.
*Koniec rozgrywek piłki nożnej w Hondurasie.
*Luksemburg dołącza się do Belgii w ramach Unii Niderlandzkiej.
*UE nie zgadza się na dołączenie Belgii do Holandii.
*Fala imigrantów nawiedza południową Europę.
*Wielka Brytania występuje z UE.
*"Czy Unia może jeszcze działać?" z Donaldem T. wywiad przeprowadza Roland Narodowy.
*Indie dążą do stania się nacjonalistyczną, antyludzką hipernacją!
*To samo Arabia!
*Podwyżki cen już wkrótce.
*NATO podnosi zabezpieczenia ze względu na Rosję.
*Katar na Borneo
___
Szacowana ilość zarażonych wirusem: 20 000
Szacowana ilość zmarłych zarażonych: 0
Stan wirusa: pierwsi zarażeni na Borneo.
___
Informacje o wirusie:
Brak
__
Wzór formułki:
- Kod:
[b]Nazwa państwa:[/b]
[b]Akcje militarne:[/b]
[b]Akcje porządkowe:[/b]
[b]Akcje polityczne:[/b]
[b]Akcje ekonomiczne:[/b]
Stan państw:
Chiny - Manunit
Siła militarna: 45/100; 10 oddziałów; +3 od musztry, +2 od badań
Stabilność struktury kraju: 29/100; -3 od głodu (działa jeszcze 2 tury)
Zadowolenie obywateli: 25/100; +3 od TV i obiadków, -3 od głodu (działa jeszcze 2 tury)
Stan zdrowia obywateli: 12/100; +1 od obiadków, -4 od głodu (działa jeszcze 2 tury)
Gospodarka krajowa: 23/100; -3 od musztry, -3 od badań, +3 od fabryk i ryżu (działa jeszcze 1 turę), -4 od obiadków, -4 od konkursu. +2 od unii walutowej, +3 od linii telefonów. Embargo od Rosji: -10; (następne 5 tur: -3)
Przygotowanie na epidemię: 0/100;
Postrzeganie na scenie światowej: Niezbyt dobre; uznaliście istnienie Tajwanu, przekazaliście Indiom ziemię i doprowadziliście do głodu.
W waszym kraju występują OGROMNE braki pożywienia.
Macie piękny portret.
Prezydenci Tajwanu, USA, Polski zgodzili się na spotkania.
Arabia Abbasidów - Kwestor
Siła militarna: 38/100; 4 oddziały; +2 od wymiany sprzętów.
Stabilność struktury kraju: 30/100
Zadowolenie obywateli: 28/100; +3 pielgrzymki,
Stan zdrowia obywateli: 28/100
Gospodarka krajowa: 39/100; -3 od wymiany sprzętów. -6 od darmowej pielgrzymki do Mekki. +3 od innych pielgrzymek.
Przygotowanie na epidemię: 0/100
Postrzeganie na scenie światowej: Przeciętne; darmowy hadż
Ropę można wykorzystać do tworzyw sztucznych oraz jako napędu
Indie - d'Auxpierre
Siła militarna: 40/100; 8 oddziałów; +3 od kombinezonów i renowacji, +1 od nowej broni, +2 od Rosji, +3 od musztry i przelotów, +2 od podnoszonych morale, +3 od rygoru, +1 od nowych kadr, zakaz musztry, treningu etc. przez trzy tury.
Zadowolenie obywateli: 20/100; (-1 przez następną turę), -5 od rygoru w wojsku. +3 od równości religijnej, +2 od świąt.
Stan zdrowia obywateli: 27/100; +2 od darmowych leków, +4 od działalności CK, +2 od sanepidu,
Stabilność struktury kraju: 21/100; +2 od rygoru, +3 od równości religii,
Gospodarka krajowa: 32/100; +2 od otwarcia granic z Irakiem, Pakistanem. (działa jeszcze 1 turę). -3 od handlu z Rosją, -3 od renowacji, -2 od musztry, +2 od unii walutowej, -3 od świąt, -3 od leków, +2 od sanepidu, otwarcie granic z Rosją (+1 przez 2 tury), +3 od handlu, +10 od szlaku jedwabnego, +5 (działa jeszcze 3 tury) za dwie korporacje.
Postrzeganie na scenie światowej: Przeciętne; minus za rygor i plus za aneksję.
W następnej turze braknie wam ropy, znowu.
Turkowie się zgadzają, bo daje to zyski.
Iran - Hellraiser
Siła militarna: 40/100; 5 oddziałów; +3 od spisu,
Stabilność struktury kraju: 38/100; +4 od SO, +2 od autostrad,
Zadowolenie obywateli: 30/100; +4 od uwolnienia więźniów politycznych, -1 (przez 3 tury) za podniesienie podatków.
Stan zdrowia obywateli: 35/100; +2 od promocji zdrowia,
Gospodarka krajowa: 28/100; -3 od spisu, -6 od SO i autostrad, +5 od uczestnictwa w Szlaku Jedwabnym, +3 od rozwoju, +1 od podatków.
Postrzeganie na scenie światowej: Przeciętne
Internet zwróciłby się w 1-2 lata, około 6/100 gospodarki by wymagał.
Europejczycy wolą gaz od Rosji.
Auto na gaz ziemny- 25%
Rosja - Raciatek
Siła militarna: 41/100; 13 oddziałów; -2 od sprzedaży Hindusom. +2 oddziały,
Stabilność struktury kraju: 23/100; +3 za policję podatkową.
Zadowolenie obywateli: 25/100; (-1 przez następne 2 tury)
Stan zdrowia obywateli: 34/100; +4 od lekarzy.
Gospodarka krajowa: 28/100; (+2 przez następne 3 tury), +3 od Indii, +2 od unii walutowej, -8 za dwa oddziały. (+2 przez 2 tury za policję podatkową), -4 za lekarzy. -8 za autostradę (+4 przez 3 tury). -5 za embargo na Chiny, nikt nie lata do Chin, +5 za uczestnictwo w Szlaku Jedwabnym. -3 za obniżenie cen ropy/gazu. +2 za sprzedaż kamieni szlachetnych etc., +3 za firmy zbrojeniowe (+2 przez 2 tury)
Postrzeganie na scenie światowej: Przeciętne
Roboty bojowe- 40%
Tajne- 33,3%
Chodzą plotki o planowanym zamachu na prezydenta. I rewolucji, czy coś tam.
Wasza ropa i gaz są tańsze niż arabskie czy irańskie. Ale tak tylko ciutkę, można to przełamać dalej.
Ostatnio zmieniony przez d'Auxpierre dnia Pon Lut 29, 2016 9:24 pm, w całości zmieniany 1 raz
Re: Trzecia tura Przedjutrza- "Outbreak".
Nazwa państwa:Iran
Akcje militarne:Nasze jednostki dostają rozkaz ćwiczeń w górach. Oprócz tego inwestujemy w krótkozasięgową artylerię rakietową.
Akcje porządkowe:Teraz każdy młody człowiek uczęszczający do szkoły przez dwie godziny tygodniowo ćwiczy z wojskiem. Najpierw są to ćwiczenia teoretyczne, typu budowa broni, jak zachowywać się w czasie ewakuacji, aż z czasem młodzi ludzie przechodzą szkolenia medyczne i dostają propozycję wejścia do wojska.
Akcje polityczne: Proponujemy Irakowi nie mylic z iranem sojusz ekonomiczno wojskowy. Tak jak Allah napisał nam w Koranie, muzułmanie będą silni tylko pod jedna flaga.
Krytykujemy postępowania Chin. Wysyłamy im zdjęcia z okresu wielkiego głodu i prosimy o zaprzestanie polityki darmowych obiadków.
Gwarantujemy niepodległośc Mongolii
Akcje ekonomiczne: Obniżamy cenę naszej ropy i gazu tak, aby Europejczycy chcieli ją kupić oraz mówimy, że nasze surowce są czystsze od rosyjskich i mają do pokonania krótszą drogę.
Inwestujemy w kopalnie.
Akcje militarne:Nasze jednostki dostają rozkaz ćwiczeń w górach. Oprócz tego inwestujemy w krótkozasięgową artylerię rakietową.
Akcje porządkowe:Teraz każdy młody człowiek uczęszczający do szkoły przez dwie godziny tygodniowo ćwiczy z wojskiem. Najpierw są to ćwiczenia teoretyczne, typu budowa broni, jak zachowywać się w czasie ewakuacji, aż z czasem młodzi ludzie przechodzą szkolenia medyczne i dostają propozycję wejścia do wojska.
Akcje polityczne: Proponujemy Irakowi nie mylic z iranem sojusz ekonomiczno wojskowy. Tak jak Allah napisał nam w Koranie, muzułmanie będą silni tylko pod jedna flaga.
Krytykujemy postępowania Chin. Wysyłamy im zdjęcia z okresu wielkiego głodu i prosimy o zaprzestanie polityki darmowych obiadków.
Gwarantujemy niepodległośc Mongolii
Akcje ekonomiczne: Obniżamy cenę naszej ropy i gazu tak, aby Europejczycy chcieli ją kupić oraz mówimy, że nasze surowce są czystsze od rosyjskich i mają do pokonania krótszą drogę.
Inwestujemy w kopalnie.
Ostatnio zmieniony przez Hellraiser dnia Wto Mar 01, 2016 7:22 pm, w całości zmieniany 1 raz (Reason for editing : A jak pan jezus powiedział?)
Hellraiser- Liczba postów : 127
Nazwa państwa: Chiny
Akcje militarne: Rekrutujemy 5 oddziałow. 250 czołgów podjeżdza pod granice z Mongolia tak samo robią 100 wozy opancerzone. Granice z Mongolia pilnuje 7 oddziałów.
Akcje porządkowe: Obiadki
Akcje polityczne: Wysyłany list do Mongolii że mają oddać nam tereny:
- Kobdoski
-południowogobijski
-Bajanchongorski
-Gobijsko-ałtajski
Mówimy im żeby oddali nam je pokojowa albo będziemy zmuszeni odebrać te tereny siłą.
Rozmawiam z Polską na temat wojny z Mongolia (dołaczenie)
Rozmowa z USA jest o Embargo nałożone na mnie przez Rosję.
Akcje ekonomiczne: Szukamy różnych minerałów oraz sprzedajemy nasze minerały. Zbierany plony ryżu i je sprzedajemy. Sprzedajemy telefony które wyprodukowaliśmy.
Akcje militarne: Rekrutujemy 5 oddziałow. 250 czołgów podjeżdza pod granice z Mongolia tak samo robią 100 wozy opancerzone. Granice z Mongolia pilnuje 7 oddziałów.
Akcje porządkowe: Obiadki
Akcje polityczne: Wysyłany list do Mongolii że mają oddać nam tereny:
- Kobdoski
-południowogobijski
-Bajanchongorski
-Gobijsko-ałtajski
Mówimy im żeby oddali nam je pokojowa albo będziemy zmuszeni odebrać te tereny siłą.
Rozmawiam z Polską na temat wojny z Mongolia (dołaczenie)
Rozmowa z USA jest o Embargo nałożone na mnie przez Rosję.
Akcje ekonomiczne: Szukamy różnych minerałów oraz sprzedajemy nasze minerały. Zbierany plony ryżu i je sprzedajemy. Sprzedajemy telefony które wyprodukowaliśmy.
Manunit- Liczba postów : 47
Nazwa państwa: Federacja Rosyjska
Akcje militarne:
- Kontynuujemy pracę nad robotami.
- Wysyłam 5 oddziały na granicę z Chinami. Jeden do ochrony mojej osoby w stolicy, reszta przechodzi w stan szybkiego reagowania w razie.
- Wysyłam odezwę do Chińskich generałów: słuchajcie mnie, a już nigdy więcej nie dotknie was głód. Wystarczy, że dołączycie do Federacji Rosyjskiej.
- Ochroniarze dla prezydenta, heloł!
Akcje porządkowe:
- Wprowadzam do obiegu gazetę o wdzięcznej nazwie, tak historycznie, "правда". Rządowa gazeta więc będzie o polityce, o walce z korupcją, o tym że trzeba pozbyć się oligarchów i wspierać przedsiębiorców por rosyjskich, o sporcie, jakaś krzyżówka.
- Umacniam kontrolę na granicach, Chińczykom którzy na pewno się do mnie pchają mówię: tak. Zasiedlajcie tereny Syberii.
- Organizuję dni chwały narodu, wódka dla ludu!
- Obowiązkowe szczepienia! Na co się da.
- Może te pogłoski o buncie to przesada, ale na wszelki wypadek prowadzam sprawdzanie dokumentów i towarów na granicach obwodów.
Akcje polityczne:
- NATO, Federacja Rosyjska składa swoją kandydaturę do wejścia w wasze szeregi. Nie ma co się szczypać, Rosja ogarnia tylko sytuację w Azji.
- Wielka Brytania - chcę byśmy dalej respektowali swoje kontrakty, a także możliwości współpracy.
- Chiny - NIE PRZEGINAJCIE KURWA PAŁY. Ruszcie się choć o krok przez granicę Mongolii, a zetrę was w proch, a władze nad waszym krajem oddam Tajwanowi. Federacja Rosyjska jest gwarantem niepodległości Mongolii.
Akcje ekonomiczne:
- Jeszcze więcej ziem uprawnych, a także badania nad zwiększeniem możliwości pozyskiwania żywności.
- Kutry rybackie w ruch! Przywieźcie więcej ryb, które damy na eksport.
- Kontynuuję eksploatację złóż.
- Rozpoczynam pracę nad eksploatacją Księżyca. Niezbędna badania, środki i tak dalej.
- Przypominam krajom, z którymi mam umowy o prawie międzynarodowym. Za zerwanie umów dla gazy czy ropy tańszego o milion czy dwa, możecie zapłacić wielomiliardowe kary. Żyjmy więc w pokoju
- Zgodnie z obietnicą UTYLIZUJĘ 40% swoich bomb, czyli zmniejszam koszty ich składowania i przygotowania do gotowości.
Akcje militarne:
- Kontynuujemy pracę nad robotami.
- Wysyłam 5 oddziały na granicę z Chinami. Jeden do ochrony mojej osoby w stolicy, reszta przechodzi w stan szybkiego reagowania w razie.
- Wysyłam odezwę do Chińskich generałów: słuchajcie mnie, a już nigdy więcej nie dotknie was głód. Wystarczy, że dołączycie do Federacji Rosyjskiej.
- Ochroniarze dla prezydenta, heloł!
Akcje porządkowe:
- Wprowadzam do obiegu gazetę o wdzięcznej nazwie, tak historycznie, "правда". Rządowa gazeta więc będzie o polityce, o walce z korupcją, o tym że trzeba pozbyć się oligarchów i wspierać przedsiębiorców por rosyjskich, o sporcie, jakaś krzyżówka.
- Umacniam kontrolę na granicach, Chińczykom którzy na pewno się do mnie pchają mówię: tak. Zasiedlajcie tereny Syberii.
- Organizuję dni chwały narodu, wódka dla ludu!
- Obowiązkowe szczepienia! Na co się da.
- Może te pogłoski o buncie to przesada, ale na wszelki wypadek prowadzam sprawdzanie dokumentów i towarów na granicach obwodów.
Akcje polityczne:
- NATO, Federacja Rosyjska składa swoją kandydaturę do wejścia w wasze szeregi. Nie ma co się szczypać, Rosja ogarnia tylko sytuację w Azji.
- Wielka Brytania - chcę byśmy dalej respektowali swoje kontrakty, a także możliwości współpracy.
- Chiny - NIE PRZEGINAJCIE KURWA PAŁY. Ruszcie się choć o krok przez granicę Mongolii, a zetrę was w proch, a władze nad waszym krajem oddam Tajwanowi. Federacja Rosyjska jest gwarantem niepodległości Mongolii.
Akcje ekonomiczne:
- Jeszcze więcej ziem uprawnych, a także badania nad zwiększeniem możliwości pozyskiwania żywności.
- Kutry rybackie w ruch! Przywieźcie więcej ryb, które damy na eksport.
- Kontynuuję eksploatację złóż.
- Rozpoczynam pracę nad eksploatacją Księżyca. Niezbędna badania, środki i tak dalej.
- Przypominam krajom, z którymi mam umowy o prawie międzynarodowym. Za zerwanie umów dla gazy czy ropy tańszego o milion czy dwa, możecie zapłacić wielomiliardowe kary. Żyjmy więc w pokoju
- Zgodnie z obietnicą UTYLIZUJĘ 40% swoich bomb, czyli zmniejszam koszty ich składowania i przygotowania do gotowości.
Raciatek- Liczba postów : 79
Nazwa państwa: Wielka Republika Indii
Akcje militarne: Mam szlaban na udoskonalanie siły armii; rekrutuję oddział jeden; symbolicznie dezaktywujemy i utylizujemy dwie rakiety atomowe. Moje wojsko, całe, ma stanąć na granicy chińsko-pakistańskiej.
Akcje porządkowe: Festyny. Dużo. Głównie te, sami wiecie, "charytatywne". 3/4 zysku na leczenie, 1/4 do skarbca. Poza tym obchodzimy najważniejsze hinduistyczne święta, m.in. święto zmarłych. Uroczyście et cetera.
Aby podnieść stabilność promuję integrację narodu, spotykam się z Hindusami przy okazji medytacji i jej podobnych, udaję się na wydarzenia sportowe, jestem aktywny. Realizujemy także program "małej wymiany", dzięki której licealiści z różnych stron Indii mogą na 6 lub 9 miesięcy wyjechać do innej rodziny (w innej części stanu) biorącej udział w projekcie. Poznanie kraju itp.
Reforma systemu edukacyjnego- więcej lekcji języków: francuski lub angielski (a tfu) oraz hindi, w cholerkę hindi. Moi obywatele muszą umieć się ze sobą porozumieć. Zamieniamy jedną lekcję religii na religioznawstwo, czyli naukę o religiach świata. Dwie godziny historii tygodniowo w podstawówkach i 3 w liceach, skierowane mocno na państwo Indii oraz Azję, z reszty świata głównie podstawy i ważniejsze wydarzenia. Ma to promować patriotyzm.
Akcje polityczne: Nakazuję Pakistanowi usunięcie jego rakiet atomowych. Robię to jako sojusznik Rosji w ich programie eliminacji broni atomowej. Tak, wszystkich rakiet. Póki co proponuję im za to 5 pkt gospodarki. No ale potem to już będzie tylko gorzej, ostatnia taka szansa.
Mongołowie rządzili Indiami w czasie ich niezmierzonej potęgi spod berła dynastii Wielkich. Wiele naszych zabytków jest powiązanych z ich rządami i, na Wisznu, nakazuję Chinom przeprosić Mongolię, złożyć jej w poczcie 5 pkt gospodarki oraz rozwiązać 25% swoich bomb atomowych. Uchroni ich to przed wybuchem żałosnej wojny. Oraz nałożeniem przeze mnie embarga.
Postuluję do UE o zgodę na zjednoczenie się Niderlandów. Oraz przeproszenie Zjednoczonych Niderlandów za wszystkie zbrodnie kolonialne (głównie te Belgów).
*tajne*Przypominam NATO, że są sojuszem wymierzonym przeciwko Rosji*/tajne*
Kocham Raciatka, ale to polityka.
Wysyłam do osób najgłośniej krzyczących o moim niemalże nazistowskim podejściu do Państwa zapytanie o to, czy zależy im na promowaniu wśród reszty świata mojego wizerunku jako potężnego człowieka, dowódcy i ekonoma, mającego zamiar, możliwość i potencjał do podbicia połowy świata. Sugeruję, że jest im to absolutnie nie na rękę. O ile dalej plują, to postuluję o urządzenie debaty z moim udziałem. Proszę bardzo, Indie to kraj z półtysięcznym parlamentem, jesteśmy bardziej demokratyczni od USA!
W tajemnicy wysyłam na Borneo (chińską pocztą!) paczkę chusteczek. Chińską pocztą. Taki gest humanitarny.
Akcje ekonomiczne: Handel, dużo handlu. Dotuję moje korporacje, niech się rozrastają. Wysyłam do Europy nieco moich surowców, proponuję Chinom, w geście azjatyckiej przyjaźni, sprzedaż naszych nadprodukcji jedzenia za żałosne 3 pkt. gospodarki. Chyba, że chcą pogłębiać tę epidemię głodu lub pragną dać nam się wzbogacić. Każda opcja jest dobra.
Akcje militarne: Mam szlaban na udoskonalanie siły armii; rekrutuję oddział jeden; symbolicznie dezaktywujemy i utylizujemy dwie rakiety atomowe. Moje wojsko, całe, ma stanąć na granicy chińsko-pakistańskiej.
Akcje porządkowe: Festyny. Dużo. Głównie te, sami wiecie, "charytatywne". 3/4 zysku na leczenie, 1/4 do skarbca. Poza tym obchodzimy najważniejsze hinduistyczne święta, m.in. święto zmarłych. Uroczyście et cetera.
Aby podnieść stabilność promuję integrację narodu, spotykam się z Hindusami przy okazji medytacji i jej podobnych, udaję się na wydarzenia sportowe, jestem aktywny. Realizujemy także program "małej wymiany", dzięki której licealiści z różnych stron Indii mogą na 6 lub 9 miesięcy wyjechać do innej rodziny (w innej części stanu) biorącej udział w projekcie. Poznanie kraju itp.
Reforma systemu edukacyjnego- więcej lekcji języków: francuski lub angielski (a tfu) oraz hindi, w cholerkę hindi. Moi obywatele muszą umieć się ze sobą porozumieć. Zamieniamy jedną lekcję religii na religioznawstwo, czyli naukę o religiach świata. Dwie godziny historii tygodniowo w podstawówkach i 3 w liceach, skierowane mocno na państwo Indii oraz Azję, z reszty świata głównie podstawy i ważniejsze wydarzenia. Ma to promować patriotyzm.
Akcje polityczne: Nakazuję Pakistanowi usunięcie jego rakiet atomowych. Robię to jako sojusznik Rosji w ich programie eliminacji broni atomowej. Tak, wszystkich rakiet. Póki co proponuję im za to 5 pkt gospodarki. No ale potem to już będzie tylko gorzej, ostatnia taka szansa.
Mongołowie rządzili Indiami w czasie ich niezmierzonej potęgi spod berła dynastii Wielkich. Wiele naszych zabytków jest powiązanych z ich rządami i, na Wisznu, nakazuję Chinom przeprosić Mongolię, złożyć jej w poczcie 5 pkt gospodarki oraz rozwiązać 25% swoich bomb atomowych. Uchroni ich to przed wybuchem żałosnej wojny. Oraz nałożeniem przeze mnie embarga.
Postuluję do UE o zgodę na zjednoczenie się Niderlandów. Oraz przeproszenie Zjednoczonych Niderlandów za wszystkie zbrodnie kolonialne (głównie te Belgów).
*tajne*Przypominam NATO, że są sojuszem wymierzonym przeciwko Rosji*/tajne*
Kocham Raciatka, ale to polityka.
Wysyłam do osób najgłośniej krzyczących o moim niemalże nazistowskim podejściu do Państwa zapytanie o to, czy zależy im na promowaniu wśród reszty świata mojego wizerunku jako potężnego człowieka, dowódcy i ekonoma, mającego zamiar, możliwość i potencjał do podbicia połowy świata. Sugeruję, że jest im to absolutnie nie na rękę. O ile dalej plują, to postuluję o urządzenie debaty z moim udziałem. Proszę bardzo, Indie to kraj z półtysięcznym parlamentem, jesteśmy bardziej demokratyczni od USA!
W tajemnicy wysyłam na Borneo (chińską pocztą!) paczkę chusteczek. Chińską pocztą. Taki gest humanitarny.
Akcje ekonomiczne: Handel, dużo handlu. Dotuję moje korporacje, niech się rozrastają. Wysyłam do Europy nieco moich surowców, proponuję Chinom, w geście azjatyckiej przyjaźni, sprzedaż naszych nadprodukcji jedzenia za żałosne 3 pkt. gospodarki. Chyba, że chcą pogłębiać tę epidemię głodu lub pragną dać nam się wzbogacić. Każda opcja jest dobra.
Nazwa państwa: Arabia
Akcje militarne: Zbliżamy wojska na granicę z Katarem. Trenujemy 1 oddział.
Akcje porządkowe: Nalegamy by ludność Arabii aktywnie nawracała na (sunnicki) islam osoby innej wiary. Tylko bez przesady, lepiej jeden więcej muzułmanin niż jeden mniej muzułmanin.
Akcje polityczne: Pytamy się ładnie Kataru czy nie dołączy do Arabii. Oferujemy całemu NATO obniżone ceny ropy.
Zamykamy wszystkie granice i bombardujemy Borneo
Akcje ekonomiczne: Inwestujemy w infrastrukturę i przemysł ciężki.
Akcje militarne: Zbliżamy wojska na granicę z Katarem. Trenujemy 1 oddział.
Akcje porządkowe: Nalegamy by ludność Arabii aktywnie nawracała na (sunnicki) islam osoby innej wiary. Tylko bez przesady, lepiej jeden więcej muzułmanin niż jeden mniej muzułmanin.
Akcje polityczne: Pytamy się ładnie Kataru czy nie dołączy do Arabii. Oferujemy całemu NATO obniżone ceny ropy.
Akcje ekonomiczne: Inwestujemy w infrastrukturę i przemysł ciężki.
Kwestor- Liczba postów : 120
Similar topics
» Tura trzecia.
» Tura trzecia.
» Trzynasta tura Przedjutrza, "Przedjutrze".
» Czwarta tura Przedjutrza- "Krach".
» Piąta tura Przedjutrza- "Mea culpa".
» Tura trzecia.
» Trzynasta tura Przedjutrza, "Przedjutrze".
» Czwarta tura Przedjutrza- "Krach".
» Piąta tura Przedjutrza- "Mea culpa".
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: