Tura jedenasta.
3 posters
Strona 1 z 1
Tura jedenasta.
Jesień,
Roku Pańskiego tysiąc trzysta czterdziestego szóstego (anno domini).
~*~
Roku Pańskiego tysiąc trzysta czterdziestego szóstego (anno domini).
~*~
Sytuacja na Węgrzech robi się niepokojąca. Papież przesyła im nieco pieniędzy, po czym zamyka bank watykański- to oznacza koniec kolejnych prezentów.
Poza tym- sytuacja na świecie wydaje się podejrzanie spokojna. Wojny toczą się swoim życiem, jednakże w Europie nie ma większych konfliktów.
Jedynie słynna już Masakra Żołnierzy Maroko mąci spokój władców wielu narodów.
Poza tym- sytuacja na świecie wydaje się podejrzanie spokojna. Wojny toczą się swoim życiem, jednakże w Europie nie ma większych konfliktów.
Jedynie słynna już Masakra Żołnierzy Maroko mąci spokój władców wielu narodów.
~*~
Szacowana ilość zarażonych wirusem: 70.000/360.000.000
Szacowana ilość zmarłych zarażonych: 10.000/360.000.000
Informacje o wirusie:
Objawia się gorączką oraz czarnymi krostami na całym ciele.
~*~
Wzór formułki: - Kod:
[b]Nazwa państwa:[/b]
[b]Akcje militarne:[/b]
[b]Akcje porządkowe:[/b]
[b]Akcje polityczne:[/b]
[b]Akcje ekonomiczne:[/b]
~*~
Stan państw:Cesarstwo Aragonii i Obojga Sycylii - d'Auxpierre
Zadowolenie obywateli: 71/100; festyny w ilości niewielkiej, zabawy lokalne.
Stan zdrowia obywateli: 68/100; szpitale
Stabilność struktury kraju: 32/100; Podniesione morale od działań militarnych. Folk, żałoba, patriotyzm.
Siła militarna: 87/100; 19 legionów; Zwolnienie 8 legionów, wyszkolenie 5 (24), wypożyczenie armii dla Maroka (14). Wojsko w dobrym stanie.
Gospodarka krajowa: 58/100; jw.; szpitale., ośrodki. Handel. +od rabunku.
Przygotowanie na epidemię: 46/100; palenie trupów. I żywych. Ośrodki dla chorych, strażnicy.
Postrzeganie na scenie światowej: Bardzo dobre
Udało ci się uwieść portugalską szlachciankę.
Krzyżacy - Hellraiser
Zadowolenie obywateli: 29/100;
Stan zdrowia obywateli: 32/100;
Stabilność struktury kraju: 38/100;
Siła militarna: 62/100; 13 legionów; podniesione morale.
Gospodarka krajowa: 24/100; niższe cło.
Przygotowanie na epidemię: 12/100
Postrzeganie na scenie światowej: Dość dobre;
Macie niewolników.
- Spoiler:
- Wenecja - Kwestor
Zadowolenie obywateli: 44/100; edukacja.
Stan zdrowia obywateli: 34/100; czyste ulice.
Stabilność struktury kraju: 39/100; ujednolicanie.
Siła militarna: 44/100; 4 legiony; Straty i szkolenie. Ogień grecki.
Gospodarka krajowa: 40/100; jw, handel. Pieniądze na krucjatę od papy. Genua.
Przygotowanie na epidemię: 8/100; genua i inne takie medyczne.
Postrzeganie na scenie światowej: Świetne;
Inflacja w Genui- gotowe%
Akademia- gotowe%
Początek wojny domowej
- Spoiler:
- Nawarra - Yaven
Zadowolenie obywateli: 50/100; Święta i zabawy.
Stan zdrowia obywateli: 40/100; kanały i studnie.
Stabilność struktury kraju: 45/100; podnoszone morale.
Siła militarna: 57/100; 16 legionów; Szkolenie. Defilady i rekrutacje.
Gospodarka krajowa: 27/100; jw, zyski z festynów. Handel. I rozwój przemysłu.
Przygotowanie na epidemię: 0/100
Postrzeganie na scenie światowej: Dość dobre; od działań politycznych.
Usprawiedliwiona nieobecność.
Maroko - Raciatek
Zadowolenie obywateli: 57/100; bale i zabawy.
Stan zdrowia obywateli: 53/100;
Stabilność struktury kraju: 32/100;
Siła militarna: 68/100; 19 legionów; dużo bicia się.
Gospodarka krajowa: 45/100; jw., wydatki na żołnierzyków. Handel i piraci.
Przygotowanie na epidemię: 35/100;
Postrzeganie na scenie światowej: Bardzo dobre; macie błogosławieństwo od Papieża.
Qń- 75%.
Kusze- 66%
Następca tronu- 66% ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zablokowaliście w Trypolisie morza.
Macie niewolników i możliwość handlu z Francją.
Dania - Abracham
Zadowolenie obywateli: 53/100; festiwale i defilady.
Stan zdrowia obywateli: 50/100;
Stabilność struktury kraju: 43/100; stabilizowanie. Straż miejska itp.
Siła militarna: 66/100; 20 legionów; Szkolenie. Morale.
Gospodarka krajowa: 36/100; jw., podatki.
Przygotowanie na epidemię: 45/100;
Postrzeganie na scenie światowej: Bardzo dobre;
Plany przeciwwirusowe- 30%
Statki- 100%
Potomek- 66% ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kusze- 50%
Qń- 75%
Magnus ci uciekł.
Wasza Miłość podbija rynki Europy.
Wasi uczeni mówią, że musicie budować więcej zamków. I trenować. Oraz poprawić ofensywę.
Nie, uran jest jednak nieprzydatny.
Aragonia odrzuca handel. Oni coś podejrzewają, mówię wam.
Wielka Orda - Czarko
Zadowolenie obywateli: 36/100; socjalizm.
Stan zdrowia obywateli: 36/100;
Stabilność struktury kraju: 42/100; to już podchodzi pod fanatyzm.
Siła militarna: 45/100; 10 legionów; szkolenie.
Gospodarka krajowa: 20/100; jw., decyzje porządkowe osłabiają wasz skarbiec. Cukierki. Jubilerstwo.
Przygotowanie na epidemię: 36/100;
Postrzeganie na scenie światowej: Przeciętne
Lepsza broń- 50%
Qń- 66%
Litwini średnio was lubią. Rosjanie nieco bardziej; Genua wami gardzi, Gruzja neutralna, Turcja negatywna.
Litwa zgadza się jedynie na współpracę religijną.
Znajdujecie nieco kamieni szlachetnych.
Dominacja w słodyczach wam się nie udaje, bariera religijna
Niemniej niektórzy Rosjanie i Azjaci bardzo szanują wasze cukiernictwo.
Re: Tura jedenasta.
Nazwa państwa: Imperium Maroko
Akcje militarne:
- Dodaje dodatkowe nakłady finansowe na kusze i konie.
- Szkolę kolejne 4 legiony.
- Atakuję 5 legionami ostatnie tereny Trypolisu. Potem rabuję skarbiec! Osobnicy z rodziny królewskiej Trypolisu stają się więźniami swojego pałacu. Dalej żyją w luksusie, ale pod moją strażą złożoną z jednego legionu... Chcę mieć pewność, że żadne wudu mi ich nie podpierdzieli tym razem.
- Zaczynam powoli prać mózgi moim żołnierzom, tym szeregowym. Maroko jest najważniejsze, trzeba zdobywać ziemie dla ojczyzny i tak dalej i dalej. Potrzebuję armii, która się nie zawaha i będzie niszczyła wroga za wrogiem.
- Powołuję urząd do spraw ogarniania ziem podbitych. W skrócie chodzi o to by zaciągali siły milicyjne i pozbywały się w razie czego wichrzycieli.
- Daję szansę generałom Trypolisu by dołączyli do mej zwycięskiej armii i wspomogli ją swoją wiedzą. W innym wypadku pozostaje im przejść na emeryturę no i przymusową emigrację...
- Wysyłam szpiegów do tego małego państewka co teraz ze mną graniczy, a kiedyś było częścią kalifatu. Mają sprawdzić ich siłę, nastawienie do Imperium itd.
Akcje porządkowe:
- Proklamuję imperium! Tak, Maroka ma zjednoczyć pod swoim sztandarem wszystkie słabe, afrykańskie państewka. Kto nie jest na tyle silny by się nam przeciwstawiać będzie nam służył, albo zginie. Jesteśmy ogniem, który ma wypalić zarazę i słabych! Tak, jesteśmy naznaczeni przez Stwórcę (każda religia może sobie sama wybrać) przez którego), by stworzyć nowy ład. A wy ludzie cieszcie się! Dzięki wojnom bogactwa wasze się pomnożą! Marsz nasz zakończymy dopiero gdy Turcja upadnie, a Konstantynopol stanie się naszą własnością. Od dziś naszym powiedzeniem jest "Wszystko pod słońcem".
- Pamiętacie szlachtę z Algierii, która uciekła do Trypolisu? BRAĆ ICH! Wszyscy dorośli mężczyźni mają zostać straceni, a męscy potomkowie którzy nie są jeszcze dorośli: sprzedani w niewolę. Żony i córki dostają 1/3 ich majątku i mają prawo żyć jak chcą, byleby nam nie bruździli. Reszta ich dób idzie do skarbu państwa...
- Szlachta Trypolisu ma mieć w głowię powyższy obrazek, mogą dołączyć bez żadnych strat we własnym majątku do naszego imperium, ale przez 3 następne lata będą musieli płacić dziesięcinę. Uciekinierzy mają by bez litości łapani i sprzedawani w niewolę.
- A co do terenów podbitych na których szerzy się zaraza... Wytrzebić ją bez żadnego ale. Chorzy mają zginąć, zdrowi z zarażonych terenów muszą przejść kwarantannę. Rodziny, które straciły swojego głównego żywiciela zaczynają dostawać zapomogę od państwa, na okres 4 lat. Mają więc czas na wyjście na prostą...
- Kobiety uzyskują prawo spadkowe i prawo do pracy! Daje im to prawo do dziedziczenia i możliwości pracy na swojej utrzymanie, a co za tym idzie: usamodzielnienie. Co z tego wyjdzie? Nie wiem, zobaczy się. Kobiety jednak nie będą mogły zostać żołnierzami.
- Szlachta po raz kolejny ma prawo wyboru niewolników i ich sprzedaży.
- Lekarze mają obowiązek mycia rąk przy porodach i operacjach.
Akcje polityczne:
- Informuję Papieża o mojej krucjacie i wysyłam mu kolejne podarki. Proszę jednak uniżenie o możliwość założenia własnego zakonu, który pomoże mi nawracać imperium. A o wierność poddanych (czyt. złoto), niech się nie martwi.
- [tajne] Wysyłam zapytanie do lokalnych władz, które sprawują piecze na Weneckimi ziemiami a Afryce zapytanie o dołączenie do mojego imperium. W zamian ich stołki pozostaną niezachwiane.
- Proszę Cesarza Aragonii o możliwość przetransportowania jego ojca do Jerozolimy gdzie zostanie pochowany z wszelkimi honorami.
Akcje ekonomiczne:
- To co zwykle, plus sprzedaję niewolników.
- Pobieram trybuty od piratów.
- Wysyłam swoich szpiegów do Danii po tajniki oprawiania zwierząt.
Akcje militarne:
- Dodaje dodatkowe nakłady finansowe na kusze i konie.
- Szkolę kolejne 4 legiony.
- Atakuję 5 legionami ostatnie tereny Trypolisu. Potem rabuję skarbiec! Osobnicy z rodziny królewskiej Trypolisu stają się więźniami swojego pałacu. Dalej żyją w luksusie, ale pod moją strażą złożoną z jednego legionu... Chcę mieć pewność, że żadne wudu mi ich nie podpierdzieli tym razem.
- Zaczynam powoli prać mózgi moim żołnierzom, tym szeregowym. Maroko jest najważniejsze, trzeba zdobywać ziemie dla ojczyzny i tak dalej i dalej. Potrzebuję armii, która się nie zawaha i będzie niszczyła wroga za wrogiem.
- Powołuję urząd do spraw ogarniania ziem podbitych. W skrócie chodzi o to by zaciągali siły milicyjne i pozbywały się w razie czego wichrzycieli.
- Daję szansę generałom Trypolisu by dołączyli do mej zwycięskiej armii i wspomogli ją swoją wiedzą. W innym wypadku pozostaje im przejść na emeryturę no i przymusową emigrację...
- Wysyłam szpiegów do tego małego państewka co teraz ze mną graniczy, a kiedyś było częścią kalifatu. Mają sprawdzić ich siłę, nastawienie do Imperium itd.
Akcje porządkowe:
- Proklamuję imperium! Tak, Maroka ma zjednoczyć pod swoim sztandarem wszystkie słabe, afrykańskie państewka. Kto nie jest na tyle silny by się nam przeciwstawiać będzie nam służył, albo zginie. Jesteśmy ogniem, który ma wypalić zarazę i słabych! Tak, jesteśmy naznaczeni przez Stwórcę (każda religia może sobie sama wybrać) przez którego), by stworzyć nowy ład. A wy ludzie cieszcie się! Dzięki wojnom bogactwa wasze się pomnożą! Marsz nasz zakończymy dopiero gdy Turcja upadnie, a Konstantynopol stanie się naszą własnością. Od dziś naszym powiedzeniem jest "Wszystko pod słońcem".
- Pamiętacie szlachtę z Algierii, która uciekła do Trypolisu? BRAĆ ICH! Wszyscy dorośli mężczyźni mają zostać straceni, a męscy potomkowie którzy nie są jeszcze dorośli: sprzedani w niewolę. Żony i córki dostają 1/3 ich majątku i mają prawo żyć jak chcą, byleby nam nie bruździli. Reszta ich dób idzie do skarbu państwa...
- Szlachta Trypolisu ma mieć w głowię powyższy obrazek, mogą dołączyć bez żadnych strat we własnym majątku do naszego imperium, ale przez 3 następne lata będą musieli płacić dziesięcinę. Uciekinierzy mają by bez litości łapani i sprzedawani w niewolę.
- A co do terenów podbitych na których szerzy się zaraza... Wytrzebić ją bez żadnego ale. Chorzy mają zginąć, zdrowi z zarażonych terenów muszą przejść kwarantannę. Rodziny, które straciły swojego głównego żywiciela zaczynają dostawać zapomogę od państwa, na okres 4 lat. Mają więc czas na wyjście na prostą...
- Kobiety uzyskują prawo spadkowe i prawo do pracy! Daje im to prawo do dziedziczenia i możliwości pracy na swojej utrzymanie, a co za tym idzie: usamodzielnienie. Co z tego wyjdzie? Nie wiem, zobaczy się. Kobiety jednak nie będą mogły zostać żołnierzami.
- Szlachta po raz kolejny ma prawo wyboru niewolników i ich sprzedaży.
Akcje polityczne:
- Informuję Papieża o mojej krucjacie i wysyłam mu kolejne podarki. Proszę jednak uniżenie o możliwość założenia własnego zakonu, który pomoże mi nawracać imperium. A o wierność poddanych (czyt. złoto), niech się nie martwi.
- [tajne] Wysyłam zapytanie do lokalnych władz, które sprawują piecze na Weneckimi ziemiami a Afryce zapytanie o dołączenie do mojego imperium. W zamian ich stołki pozostaną niezachwiane.
- Proszę Cesarza Aragonii o możliwość przetransportowania jego ojca do Jerozolimy gdzie zostanie pochowany z wszelkimi honorami.
Akcje ekonomiczne:
- To co zwykle, plus sprzedaję niewolników.
- Pobieram trybuty od piratów.
- Wysyłam swoich szpiegów do Danii po tajniki oprawiania zwierząt.
Raciatek- Liczba postów : 79
Nazwa państwa: Królestwo Danii
Akcje militarne:
- Musztra i ćwiczenia, wielkie bardzo.
- Werbujemy 2 nasze legiony oraz legiony najemników za 8 punktów gospodarki, mój najskuteczniejszy dostępny dyplomata negocjuje ceny.
- Budujem zamki. Skupiamy się na granicy z państwami Ruskimi.
- Patrole morskie i lądowe wielkie bardzo. Wszystkie zarażone statki idą do piachu... wody.
- Rozkazujem moim oficerom poprawić ofensywe!
- Mobilizujem straż miejską.
Akce porządkowe:
- Ponownie szlachta może dawać datki i im więcej da tym wincyj dostanie po udanym podboju.
- Ogłaszam że szlachta dostanie za parę tur nowe przywileje chyba że zapomnę o tym z powodu zbyt małej ilości pieniędzy w skarbcu.
- Ogłaszam ponownie pobór do wojska! Uzbrojenie takie jak wcześniej.
- A i mieszczanie również mogą dawać datki.
- Magnus mi uciekł! Nagroda za znalezienie go! Dam k$rwa zamek!
- Moi szpiedzy mają ogarnąć czy nie uciekł do innego kraju.
- Waldemar nie ufa Aragoni, Papie, Ordzie, Turcji, Maroku itd. Zawsze ma być przy mnie paru strażników. Tych samych aby mi zabójcy nie podsunięto. A i biorę tylko takich z rodzinami. Jeżeli zginę, zginą oni. (Zabici przez nieznanego sprawce/wypadek.)
- Kończymy potomka. I bierzemy się za następnego.
- Mamy nowe tereny, wiec korzystajac z odpowiedniej chwili sprawdzamy korupcję wśród szlachty i Księży. Znalezione, powieszone.
Akcje polityczne:
- Proponuję wszystkim państwom ruskim: Chcę trwałego połączenia naszych krajów, a by tego dokonaći dam szlachcie Ruskiej (ni licząc pewnych bałwanów których podbiłem) specjalne przywileje, między innymi dołączenie do rady, w której siedzi moja szlachta (i ma wpływ na rząd) i prawo ustalania cła na terenach ruskich (których nie podbiłem.) Ich władcy nadal będą władać terenami jakimi władali w moim imieniu jako zarządcy. Zapewnie im też bezpieczeństwo przed Litwą i pogańską Ordą (to tylko kwestia czasu zanim zwróci się przeciw Chrześcijańskim państwom), razem jesteśmy silniejsi. Zapewnie również ochronę przed zarazą, profesionalną opiekę medyczną, bezpieczęnstwo na traktach itd. Jeżeli mi się nie oddadzą to prędzej czy później ktoś ich podbije (np. ja) i nie będzie już tak miło jak może być.
- Proponuję Węgrom połączenie się ze mną. To rozwiąże ich kryzys gospodarczy i uratuję ich przed zarazą.
Jeżeli ich gospodarka się będzie obniżać to jeszcze się rozpadną na miolny kurdupli które potem zje Aragonia, Orda lub inny gigant. Zasady połączenia takie same jakie mają państwa Ruskie. To samo proponuję Albani.
- Kieruję te wieści również osobno do szlachty wszystkich tych państw.
-Wysyłam mojego dyplomatę (szpiega) do Maroka z koszykiem buraków aby ocieplić nasze stosunki (dowiedzieć się co oni knują, nieufność, nieufność, nieufność.)
- [TAJNE] Dzielę się moimi obawami na temat Aragoni i Maroka oraz Wielkiej Ordy z cesarzem Rzymskim. Proponuję również utworzenie sojuszu obronnego. [TAJNE]
- Rozsiewamy plotki w krajach Europy że Miłość wpływa na potencje. Mam nadzieję że to jeszcze bardziej zwiększy popyt.
Akcje ekonomiczne:
- Futra i jedzonko tanieją tak samo jak ostatnio do zimy, potem wracają do poprzednich cen. (Tanieją dla mieszkańców.)
- Futra kosztują teraz tylko 93% przeciętnej ceny (dla kupców zagranicznych.)
- Dalej bawimy się narkotykami, może jakaś nowa mieszanka nam wyjdzie. Skupiamy się na nowych rodzajach Miłości i sokach mlecznych.
- Wprowadzam czteropolówkę. (Tereny uprawne dzieli się tu na cztery pola i kolejno uprawia na nich poszczególne gatunki lub grupy roślin w czteroletniej rotacji: rośliny okopowe, zboża jare, rośliny motylkowe oraz zboża ozime.)
- Rolnictwo, rybołóstwo, górnictwo ((skarpetki i miłość.) Dewiza Narodowa królestwa Danii.)
- Dalsze poszukiwanie złóż.
Akcje militarne:
- Musztra i ćwiczenia, wielkie bardzo.
- Werbujemy 2 nasze legiony oraz legiony najemników za 8 punktów gospodarki, mój najskuteczniejszy dostępny dyplomata negocjuje ceny.
- Budujem zamki. Skupiamy się na granicy z państwami Ruskimi.
- Patrole morskie i lądowe wielkie bardzo. Wszystkie zarażone statki idą do piachu... wody.
- Rozkazujem moim oficerom poprawić ofensywe!
- Mobilizujem straż miejską.
Akce porządkowe:
- Ponownie szlachta może dawać datki i im więcej da tym wincyj dostanie po udanym podboju.
- Ogłaszam że szlachta dostanie za parę tur nowe przywileje chyba że zapomnę o tym z powodu zbyt małej ilości pieniędzy w skarbcu.
- Ogłaszam ponownie pobór do wojska! Uzbrojenie takie jak wcześniej.
- A i mieszczanie również mogą dawać datki.
- Magnus mi uciekł! Nagroda za znalezienie go! Dam k$rwa zamek!
- Moi szpiedzy mają ogarnąć czy nie uciekł do innego kraju.
- Waldemar nie ufa Aragoni, Papie, Ordzie, Turcji, Maroku itd. Zawsze ma być przy mnie paru strażników. Tych samych aby mi zabójcy nie podsunięto. A i biorę tylko takich z rodzinami. Jeżeli zginę, zginą oni. (Zabici przez nieznanego sprawce/wypadek.)
- Kończymy potomka. I bierzemy się za następnego.
- Mamy nowe tereny, wiec korzystajac z odpowiedniej chwili sprawdzamy korupcję wśród szlachty i Księży. Znalezione, powieszone.
Akcje polityczne:
- Proponuję wszystkim państwom ruskim: Chcę trwałego połączenia naszych krajów, a by tego dokonaći dam szlachcie Ruskiej (ni licząc pewnych bałwanów których podbiłem) specjalne przywileje, między innymi dołączenie do rady, w której siedzi moja szlachta (i ma wpływ na rząd) i prawo ustalania cła na terenach ruskich (których nie podbiłem.) Ich władcy nadal będą władać terenami jakimi władali w moim imieniu jako zarządcy. Zapewnie im też bezpieczeństwo przed Litwą i pogańską Ordą (to tylko kwestia czasu zanim zwróci się przeciw Chrześcijańskim państwom), razem jesteśmy silniejsi. Zapewnie również ochronę przed zarazą, profesionalną opiekę medyczną, bezpieczęnstwo na traktach itd. Jeżeli mi się nie oddadzą to prędzej czy później ktoś ich podbije (np. ja) i nie będzie już tak miło jak może być.
- Proponuję Węgrom połączenie się ze mną. To rozwiąże ich kryzys gospodarczy i uratuję ich przed zarazą.
Jeżeli ich gospodarka się będzie obniżać to jeszcze się rozpadną na miolny kurdupli które potem zje Aragonia, Orda lub inny gigant. Zasady połączenia takie same jakie mają państwa Ruskie. To samo proponuję Albani.
- Kieruję te wieści również osobno do szlachty wszystkich tych państw.
-Wysyłam mojego dyplomatę (szpiega) do Maroka z koszykiem buraków aby ocieplić nasze stosunki (dowiedzieć się co oni knują, nieufność, nieufność, nieufność.)
- [TAJNE] Dzielę się moimi obawami na temat Aragoni i Maroka oraz Wielkiej Ordy z cesarzem Rzymskim. Proponuję również utworzenie sojuszu obronnego. [TAJNE]
- Rozsiewamy plotki w krajach Europy że Miłość wpływa na potencje. Mam nadzieję że to jeszcze bardziej zwiększy popyt.
Akcje ekonomiczne:
- Futra i jedzonko tanieją tak samo jak ostatnio do zimy, potem wracają do poprzednich cen. (Tanieją dla mieszkańców.)
- Futra kosztują teraz tylko 93% przeciętnej ceny (dla kupców zagranicznych.)
- Dalej bawimy się narkotykami, może jakaś nowa mieszanka nam wyjdzie. Skupiamy się na nowych rodzajach Miłości i sokach mlecznych.
- Wprowadzam czteropolówkę. (Tereny uprawne dzieli się tu na cztery pola i kolejno uprawia na nich poszczególne gatunki lub grupy roślin w czteroletniej rotacji: rośliny okopowe, zboża jare, rośliny motylkowe oraz zboża ozime.)
- Rolnictwo, rybołóstwo, górnictwo ((skarpetki i miłość.) Dewiza Narodowa królestwa Danii.)
- Dalsze poszukiwanie złóż.
Ostatnio zmieniony przez Abracham dnia Wto Lis 17, 2015 10:01 pm, w całości zmieniany 1 raz
Abracham- Liczba postów : 59
Ważne informacje Herolda Codziennego!
Wedle naszych danych, około tygodnia temu nad Moskwą przeleciało wielkie, czarne stworzenie. Trzy dni temu dostrzeżono je nad Paryżem, gdzie podpaliło pałac królewski oraz kilka pomniejszych warsztatów!
Aktualnie stworzenie przepędzone zostało sprzed Pałacu Apostolskiego w Watykanie, zabijając kilku lancknechtów. Jedyny ocaleniec twierdzi, że była to rasowa wiwerna o żmijowym ryju.
Stworzenie kieruje się na Madryt oraz Rabat, jak wynika z ostatniego raportu.
Prosimy wszystkich graczy o odniesienie się do pow. sytuacji w poście (poniżej)!
Wedle naszych danych, około tygodnia temu nad Moskwą przeleciało wielkie, czarne stworzenie. Trzy dni temu dostrzeżono je nad Paryżem, gdzie podpaliło pałac królewski oraz kilka pomniejszych warsztatów!
Aktualnie stworzenie przepędzone zostało sprzed Pałacu Apostolskiego w Watykanie, zabijając kilku lancknechtów. Jedyny ocaleniec twierdzi, że była to rasowa wiwerna o żmijowym ryju.
Stworzenie kieruje się na Madryt oraz Rabat, jak wynika z ostatniego raportu.
Prosimy wszystkich graczy o odniesienie się do pow. sytuacji w poście (poniżej)!
Powiadamiamy obywateli o możliwym zagrożeniu i prosimy o datki również na ten cel, nie chcemy paniki więc opowiadamy jacy my OP i potrzebujemy tylko więcej haisów. W stolicy robimy sobie obrone przeciwlotniczą (balisty i skorpiony zmontowane tak aby były ruchome.) Oraz, opodatkowuje bycie smokiem, pegazem, nimfą, wróżką, darcusem i innymi tego typu stworzeniami.
Abracham- Liczba postów : 59
Similar topics
» Tura jedenasta.
» Tura jedenasta.
» Jedenasta tura Przedjutrza, "Oh, just take my hand and die with me, my love!"
» Tura 16-19.
» Tura czwarta.
» Tura jedenasta.
» Jedenasta tura Przedjutrza, "Oh, just take my hand and die with me, my love!"
» Tura 16-19.
» Tura czwarta.
Strona 1 z 1